Hét tenger

OFF Topic

2024. március 16. 09:18 - savanyújóska

Történelmi képeskönyv haladóknak

 

"Nekünk a szabadság az, ha olyan hazát építhetünk magunknak, ahol nincs a fejünk fölött semmiféle háziúr."

01.jpg

 

 

"A legnagyobb dolog, ami megtörténhet velünk, hogy magyarnak születünk."

02.jpg

 

 

"Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül a Góliát. ...Isztambulban, Berlinben, Moszkvában és Bécsben is rájöttek, mindenki azzal jár jól, ha békén hagy bennünket."

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

 

 

"1100 éves állam volnánk, tapasztaltak és ütésállók"

09.jpg

 

 

"1848-ban megálltunk Schwechatnál."

10.jpg

 

 

"Most Brüsszelig fogunk menetelni, és mi magunk fogjuk megcsinálni a változást az Európai Unióban."

11.jpeg

 

189 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://htenger.blog.hu/api/trackback/id/tr3718355317

Wildhunt 2024.03.23. 18:28:54

@Carada: ezt beszéld meg a főpolgármester úrral.

Wildhunt 2024.03.23. 18:52:00

Nem tudtok nagyobb hülyét csinálni magatokból, mint mikor azt bizonygatjátok, hogy az ukránok meg a románok jobban élnek, mint mi, mer Óóóbbááááán!

Carada 2024.03.23. 19:00:47

@Wildhunt: Azért azt vágod, ugye, hogy 2016-ban ki volt Budapest polgármestere, és melyik párt támogatta? :-)

Carada 2024.03.23. 20:20:25

@Carada: ... aki akkor már ráadásul hat éve regnált... :-)
@Wildhunt: Az mindig relatív, hogy ki kinél él jobban. Az ukránok valószínűleg úgy általában sem élnek jól, mert az országuk éppen honvédő háborút folytat - remélem, ez utóbbit nem vitatod? :-)
A borsodi zsákfalvakban, vagy a miskolci Lyukó-völgyben tengődőknél valószínűleg lehet jobban élő román állampolgárokat is találni. De ha nem csak az anyagi szempontokat nézzük, hanem a mentális vagy fizikális egészséget is, akkor simán el tudom képzelni, hogy azonos munkakörben találunk a magyaroknál jobban élő románokat.
Egyébként de, igenis 0rbán. Mondok két példát, cáfolj, kérlek!
Először is, egy Mészáros Lőrinc kaliberű "üzletembernek" a Holdról is látszó, nemzetközi listákra kívánkozó anyagi gyarapodása minden normális helyen már évtizedes börtönt érdemelne. És ő még csak a legtürhőbb nímand, akinek semmiféle mentsége nincs a csilliárdjaira.
Másodszor, emlékszel, mi történt Őcsényben 2017-ben? Egy panziós autóját megrongálták, mert hivatalosan, jogszerűen (!) Magyarországon tartózkodó menekülteket szállásolt volna el a panziójában, meg kicsit fenyegették is. Mit mondott erre 0rbán, aki akkor már hét éve újra miniszterelnök volt? Elítélte a rongálást, és elhatárolódott az erőszakosan fellépőktől.
Vagy váááárj csak... "Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket." Egészen pontosan ezt mondta a miniszterelnök. Egy közjogi méltóság, hazánkat nemzetközi szinten képviselő ember. Amit még mondott, az még akár vicces is lehetett volna, gondolok itt a migránsokról szóló hazugságokra, de az a helyzet, hogy én ott hagytam abba az odafigyelést arra, amit mond. Bár ugye ő szólt előre... :-)
Több helyen láttam leírva, talán ezen a blogon is: 0rbán legnagyobb bűne nem is a lopás (a MÉRHETETLEN lopás!), hanem az, hogy ezért az emberek legaljasabb ösztöneit és gondolatait erősíti, és olyan gyűlöletet szít, ami teljesen élhetetlenné teszi az országot. Olyan vállalhatatlan figurák, akiknek legfeljebb a haverokkal a kocsmában lehetne igazuk, büszkén vonulnak az utcán, mert a Viktor végre megmondta! És odabasz mindenkinek! "Kértek egy kis sósavat a pofátokba?!"
Jah, és bónusznak egy harmadik is: a Bayer állami kitüntetése.
És akkor még nem is szakmailag beszélgetünk a 14 év eredményeiről...

Galaric 2024.03.24. 07:20:38

@Wildhunt: sokáig gondolkodtam, hogy hozzászóljak-e a diskurzushoz, de végül úgy döntöttem ha házgazda létrehozott egyy off topicot kihasználom a lehetőséget.
Én nem abban láttom a fő bünt, hogy a jelenleg regnáló hatalom lop, hanem abban, hogy hazudnak éjjel-nappal és ennek folyamányaként visznek mindent.
Az elmúlt több mint 30 évben iszonyatos mennyiségű forrást öntött ránk az EU. És ahelyett, hogy az oktatásba, egészségügybe és a K+F-be raktuk volna, mi ehelyett stadionra, térkőre, kopjafára, fa nélküli lombkoronasétányra, 40 cm magas kilátóra és még sorolhatnám mi mindenre toltuk be a lovét. Úgye nem kell ecsetelnem, hogy a nyilvánvaló túlárazások mellett ezek nemzetgazdasági és társadalmi jólét szempontjából totál haszontalan dolgok.
Mészárosékkal kapcsolatban csak egy kérdésém lenne: ha akkora pengék légyszí mutass már egy olyan tendert amit a rohadt korrupt, tolvaj, dekadens Hollandiában, Belgiumban, Dániában, Németországban, Svédországban stb.-ben tisztességes piaci versenyben elnyertek volna.
Egyébként meg lehet teljesen nyugodtan várni a nyugat összeomlását, eddig valahogy senkinek sem jött be ez a várakozás.
Se a fasisztáknak, se a kommunistáknak, se egyébb diktatúráknak.

bz249 2024.03.24. 08:01:24

@Galaric: namost ha a bukaresti plasztikkartyas jegy - Zurichben papirra nyomtatjak, Vaduzban van a sofor bacsinak egy ilyen kis apropenzes kasszaja, legalabbis tegnap meg volt - erv Orban ellen, akkor nyilvan az europai es kinai nagysebessegu vasuti halozat fejlodese is legitim erv.
Egyebkent az EU-penzt arra talaltak ki, hogy ellopjak. EU k+f penzhez konzorciumot kell alakitani, akik kifejezetten erre spezializalodtak. A fejlesztes eredmenye raadasul minimalis esellyel lesz piacilag hasznosithato - jo par ceg kifejezetten csak a tamogatasok elnyeresere fokuszal. Ennel pl. svajci innosuisse lenyegesen okosabban kitalalt rendszer - a ceg fizet nem pedig penzt kap az allamtol igy a nyilvanvalo baromsagokat a piaci szereplok kiszurik.

Galaric 2024.03.24. 08:25:57

@bz249: hosszú távon csak ez a három dolog hozz hasznot.
Németek, Japánok ezt a receptet követték egy vesztes világháború után. Az eredményeik magukért beszélnek.
Az olaszoknek ezt már jóval kisebb hatékonysággal ment csak.
35 év azért már elég jó hosszú időszak ahhoz, hogy következtetéseket vonjuk le.
Nem igazán hívnám sikertörténetnek.

"Egyebkent az EU-penzt arra talaltak ki, hogy ellopjak." Ezzel azért nem teljesen értek egyet. :)
A balti államoknak és a lengyeleknek azért elég komolyan sikerült hasznos projektekbe is juttatni a forrásokból.
Ráadásul egy hipotetikus kérdés: ha arra találtk ki akkor az a jó, hogy mi is arra hasznájuk.
Szeretünk különutasok lenni, itt nem lehetnék azok? :)

savanyújóska 2024.03.24. 08:34:01

@Carada: @Galaric: Méltányolom az igyekezetet, ahogy próbáljátok meggyőzni a propaganda károsultakat, de feltételezem tudjátok, ennek mennyi értelme van?

kep.cdn.indexvas.hu/1/0/5544/55443/554437/55443795_657794ebe0cc03bbcb07c0811bc4f0a5_t.jpg

Carada 2024.03.24. 09:27:03

@savanyújóska: Igen, tudom, mennyi értelme van. De, mint Galaric kommenttárs is mondta, ez az OFF topic magas labda. És azért néha ki kell mondani a véleményem, pláne, ha ez bdskrvnyázás nélkül lehetséges.
@bz249: A 2016-os bukaresti plasztikkártyás jegy csak egyvalamire példa: arra, hogy a lenézett "szőröstalpúak" legalább egyvalamit megugrottak, amit a BKV nyolc évvel később sem képes. "Európa ötödik hájtek (sic!) országában", "az elmúlt száz év legjobb tíz éve" után.
Egyébként, ha már szóba kerültek a balti országok: tavaly előtt Tallinban jártam, ott már közvetlenül bankkártyával tudod megvenni a jegyeket a buszon.
De neked is mondom: cáfolj! Hozz példát, mit sikerült az elmúlt 14 évben jobban csinálnia a fidesznek, mint a környező országokban? Tanulni szeretnék. És nem, nem csak a tömegközlekedésről, csak ez egy olyan téma, amivel azonnal találkozik az idegen is.
Jah, az országbérlet nem ér! :-) Kurva jó cucc, csak ebben a formájában teljesen fenntarthatatlan.

Pájer_ Csaba 2024.03.24. 09:52:21

@savanyújóska: Dobógos helyezés: Fidesz, DK, MiGatyánk.... sírok bmeg.

Összehasonlításképp, az íreknek (tudom, mindenkinek teli a faxa velük már, de leszrom) 3 széljobbos pártjuk is van (Ireland First, Irish Freedom, The Irish People), kb pont ugyan azokkal az eszement baromságokkal mint Turótortáék, de képtelenek országos jelentőségűvé emelkedni, mert az írek kiröhögik őket. Nálunk meg a "harmadik erő" egy olyan párt, aminek a szavazói konstans rettegnek mindentől, mindenkiben ellenséget és hazaárulót látnak, egymásnak is ellentmondó fantáziavilágokban hisznek, gyűlölik (bár használják) az elmúlt 200 év minden tudományos vívmányát, és teljesen legitim dolognak tekintik emberek eseti vagy tömeges meggyilkolását az "önvédelem" érdekében.

Ez azért qrva gáz, mert az első két helyezettet, a propagandára és személyi kultuszra épített politikai szektákat ennek a harmadiknak, egy politikai elmegyogyintézetnek kéne leváltania... *a kommentem hátealevő részét facepalm emojik tennék ki, ha lennének itt ilyenek

bz249 2024.03.24. 10:04:51

@Galaric: egy bizonyos szintig... nagyjabol 2-3% gdp aranyos koltes mellett mar nincs hozadeka a k+f tovabbi novelesenek, mert a hujje - ket pontos j-vel - tamogatasabol a nagy semmi jon ki.

Amugy lattal mondjuk Horizon 2020 kiirasokat? Na olyan az EU-s penz.

Amugy persze Orban bantoan atlagos teljesitmenyt nyujt, de cserebe hozza a legrosszabb kulpolitikai hagyomanyainkat, amikor mindenkivel osszeveszik - mi ertelme van a szankciok kapcsan vetoval fenyegetni aztan megis megszavazni... ha Putyolini megis nyerne, nyilvan a megszavazasara fog emlekezni - es a szemelyi allomany teljes leamortizalasaval - minek menne barki ambiciozus a politikaba , az egyik oldal sose nyer a masik meg pozicioban tartja a ketszaz eves Pinter Sanyi bacsit.

Csak emelle azert nem art, ha latja az ember a flamanville-i reaktort/ stuttgarti vasutallomast, vagy hogy pakineger diplomasok nelkul behalna a megmaradt nyugati ipar es szolgaltatasok. Amugy szinten a felreertesek elkerulese vegett a nyugat hanyatlasa elsosorban a periferian pl. Magyarorszagon lesz szar. A nyugatromai birodalom bukasat is jobban megereztek britanniaban, mint italiaban.

Pájer Csaba 2024.03.24. 10:21:30

@bz249: "A nyugatromai birodalom bukasat is jobban megereztek britanniaban, mint italiaban." - azért én megkérdeznék egy britont meg egy római polgárt, melyik esett szarabbul, hogy elhagyták a légiók a szigetüket, vagy hogy barbár hordák fosztogattak és dúltak az Örök Városban... Ettől persze még általánosságban igaz, amit írsz, csak a példát vonom kétségbe, hogy jó-e.

savanyújóska 2024.03.24. 10:59:10

Egye fene, hozzáteszek én is még valamit a NER dicsőséglistájához:
hold.hu/holdblog/kozep-europa-v4-regio-tech-ceg-novekedes-verseny/

bz249 2024.03.24. 14:49:47

@Pájer Csaba: Britanniaban, vagy akar Pannoniaban olyan mertekben szunt meg a civilizacio, hogy gyakorlatilag a helysegnevek is csak mutatoban maradtak fenn... ehhez kepest meg azert Roma vegig a papa szekhelye volt.

valis47 2024.03.24. 15:59:08

@Carada: Egy Mészáros nem lenne az első 10 között sem (jó talán ott igen, de nem az elején) sem Csehországban, sem Romániában (Ukrajnában sem), ha a bezzeg országok már szóba kerültek. Jó tudom, az ottani oligharchák mind "becsületesen és tisztességesen, mi az hogy" szerezték a vagyonukat.
A fideszes szólam az volt, hogy "nemzeti tőkésosztályt" kell csinálni, mivel nem megy másképp, mesterségesen (belécsatornázva a közbeszerzéseket, uniós pénzeket). Kérdés, hogy miért nem alakult ki Magyarországon "magától". Bár szerintem a szomszédoknál sem "magától emelkedtek fel", volt köztük ilyen is persze. Pontosabban Csányi Sándor nem szorosan a politikához kötődve emelkedett milliárdossá, bár minden kormányzattal igyekezett a lehető legjobb viszonyban lenni.

valis47 2024.03.24. 16:03:59

@valis47: Folytatva: Szerintem azért nem, mert a magyar "elit" komprádor szellemiségű volt (Kádár állítólag ezt mondta 1980 körül a Világbank emberének: "mi mindig is elsőosztályú seggnyalók voltunk, Önök is meg lesznek velünk elégedve", tehát a rendszerváltáskor az állami vagyon idegen kézre juttatásáért kapott gombokból, üveggyöngyökből alapozta meg az egzisztenciáját, illetve biztosította a Kádár-korban is meglévő elit státuszának fennmaradását. Nem tőkés akart lenni, sem földesúr, csak helytartó, jószágigazgató az új, nyugati nagyurak szolgálatában.

Carada 2024.03.24. 17:32:13

@valis47: Ezzel még nagyjából egyet is tudok érteni. A hatalom és a gazdagság kellett, a vele járó kötelességek (noblesse oblige!) már nem. A nemzeti tőkésosztály kiépítése a fidesznek pedig már csak azért sem sikerülhetett, mert sosem ez volt a cél.
A hozzászólásod első része viszont valamelyik érvelési hiba, de most lusta vagyok megnézni, hogy melyik az. Engem nem az érdekel, hogy a szomszédban miből gazdagodtak emberek, és ezt ők hogyan kezelik, hanem az, hogy az én hazámban hogyan lehetett egy műveletlen, képzetlen senkinek 1,2 milliárd dolláros vagyona, és ezt miért nem kérdezték meg tőle a nyomozó hatóságok?
Egyébként a Forbes tavalyi adatai szerint a leggazdagabb cseh valóban tíz Lölőt ér. Azt nem néztem meg, hogy a kilencedik is gazdagabb-e, de a leggazdagabb románnak "csak" négyszer akkora a vagyona, mint Mészárosnak.

gigabursch 2024.03.25. 09:24:52

@savanyújóska:
Nos, mivel napokig távol voltam, látom lett vagy 70-80 hozzászólás. De a tieddel kezdem, mégiscsak te vagy a bloggazda.

De akkor vegyük sorba a képeket és a képföléket és maradjunk a tények talaján:

1.)
"Nekünk a szabadság az, ha olyan hazát építhetünk magunknak, ahol nincs a fejünk fölött semmiféle háziúr."
Aki kiszabadult a cseh vagy román soviniszta elnyomás alól, ami az 1920-30-as éveket jellemezte mind ezt élte meg.
Persze aki nem élte meg, mint ahogy az én nagyszüleim is a bécsi döntéseket, az lehet, hogy sose érti meg azt, hogy Horthy és az akkori kormányzat és a magyar népesség áldásként élte meg a revizóót. Persze lehet tagadni is.

2.)
"A legnagyobb dolog, ami megtörténhet velünk, hogy magyarnak születünk."
Merhetsz kicsi is lenni. Ezere évnél messzebre nyúló legendák és iratok vannak arról, hogy a kisszeráség mit okoz.

3.)
"Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül a Góliát. ...Isztambulban, Berlinben, Moszkvában és Bécsben is rájöttek, mindenki azzal jár jól, ha békén hagy bennünket."
Egyébként rájöttek.
Persze Mohács kapcsán azért illene tudni sokmindent, tk azt, hogy hogyan lehetett megoldani azt, hogy miközben a támadás ment elöl, hogyan törték meg a támadást azzal, hogy II. Lajossal történt valami.

S igen, akik akkor kiálltak a magyar szabadságért és mártírhalált haltak 1848-49-ben ha az elején nem is tudták, hogy mit jelent magyarnak lenni, de megértették.
Sokaknak ez ma se megy.

Ami meg trianonban történt, az nem más mint a világfelforgatók soviinszta csápjainak beteljesülése. A folyamat alsó hangon kétszáz évvel korábban indult el, mert már akkor elindult az, hogy csináljunk nemzeteket mindenféle népcsoportból

Ami a Don-kanyart illeti: Árulás és politikai aljasság, illetve egy halom belső hülye volt a magyar fél belerángatása a SZU elleni támadásra. Bővebben tessék elolvasni a konteoblog vonatkozó bejegyzését. Érdemes, mert rendesen meg lett piszkálva mind a felszín és mind a mély, számos hasznos további információval a kommentekben ( konteo.blogrepublik.eu/2017/06/26/a-kassai-bombazas/ )

Schwechatnál megállás:
Aki ismeri az Aranybullát, az tudja, hogy miért állt meg a sereg. Ezt akkoriban a teljes lakosság java ismerte, szemben a mai közállapotokkal. Országgyűlési felhatalmazás nélkül nincs határokon túli bevetés. Pont.

4.)
"Most Brüsszelig fogunk menetelni, és mi magunk fogjuk megcsinálni a változást az Európai Unióban."

Helyes. Menjenek és csinálják. Szövegből már volt elég.

gigabursch 2024.03.25. 09:43:09

@molnibalage:
Elég szomorú, hogy a saját hazád népével szemben így nyilvánulsz meg.
Most akkor döntsd el:
Vállalod a magyarságodat vagy csak szídni tudsz egy tekintélyes néptömeget, aki nemhogy nem bántott, de még türelemmel eltűri azt is, hogy mocskolod őket.
Ha nem vagy képes tiszteletben tartani a döntésüket, akkor javaslom olvass egy kis szépirodalmat, jelesül mondjuk az 'Eredj, ha tudsz' című verset és válassz!
Nem kötelező a magyarságot vállalni.
De ahhoz tudnod és tisztában kell lenned, hogy mitől magyar a magyar és mit képvisel a világban.
Ehhez kapcsolódóan tudok ajánlani neked megfelelő forrást és irányt.
Nem könnyű út, mert sok szemellenzőt le kell vegyél és sok elfogultságot magad mögött kell hagyj.

De tedd fel a kérdést!
Láttál-e tőlem valaha olyan szidalmazást a választói akarattal szemben, amit ilyen "felvilágosult" módon magad és sokan mások megengednek maguknak, miközben az elmúlt tizensok évben a blog.hu-n épp elégszer leírtam, hogy a narancs és a vörös között árnyalatnyi a különbség.
Láttál-e?
Nem!
Tudod miért?
Mert tisztelem a hazámat és a lakóit, állampolgárait és sokakkal szemben messze felnőttebbeknek tartom, mint azokat, akik sokszor csak uszítanak ellenük.
Le kéne már arról szokni, hogy leminősítitek azokat, akik nagy mértékben ezt a politikai és államvezetési programot tartják a legjobbnak. Nem őbennük van a hiba, hanem azokban, akik nem tudnak jobbat felmutatni.
Ehhez pedig a mutatvány a tükör szakszerű használatával kezdődik. Bele kell nézni és szembesülni azzal, hogy miből nem kért legutóbb ~3,3 millió szavazó, de ha még hozzá teszem a MHM és az MKKP szavazóit is, akkor közel ~3,7 millió szavazó és miben nem vett részt kb további ~2 millió szavazó. Ugyanis 5,8 millióan nem kértek a "pompás", felvilágosult programból. De abból se kérnek, nem igénylik, hogy rendszeresen magasról kioktassák őket.

gigabursch 2024.03.25. 09:45:59

@Pájer_ Csaba:
Arra a zért felhívom a figyelmedet, hogy a ii. józsef féle deformok hatására a magyar parasztság életfeltételei és áletminpsége nagyban lecsökkent. Érdemes utánajárnod.

gigabursch 2024.03.25. 09:51:33

@Pájer_ Csaba:
Tényleg el tudsz hinni bármilyen adatot két éve a szomszéd államról?

gigabursch 2024.03.25. 09:52:31

@IdomitottFoka:
Nem a kötekedés kedvéért, de úgy 1999-ig =ha jól rémlik) Makaó-Macau jól tejelt a portóknak...

gigabursch 2024.03.25. 09:56:08

@Carada:
Az volt az az időszak, amikor egy fejlesztés ha épp nem fejeződött be, már tökre elavult.
Idehaza úgy 4-5 éve megy a BKK GO szolgáltatás, szerintem tök jól.
Ugyanis kiveszi a rendszerből a felesleges gépeket, eszközöket.

gigabursch 2024.03.25. 09:57:28

@Carada:
Ugye ezt mondod a Strabag tulajdonosi körének is a gyarapodására, ami az 1970-es években történt?

gigabursch 2024.03.25. 09:59:52

@Galaric:
Ott sokkal nagyobb kutyák játszanak.
Siemens, Suez és társaik...

De most a Blackrock és Blackwater őket is kenterbe veri.
(Amíg a TEMU meg nem esz mindent... és végül el nem jutunk Jean-Baptiste Emanuel Zorg cégbirodalmához)

gigabursch 2024.03.25. 10:03:41

@gigabursch:
mint ahogy az én nagyszüleim is a bécsi döntéseket => mint ahogy az én nagyszüleim is MEGÉLTÉK (sokakkal ellentétben) a bécsi döntéseket

valis47 2024.03.25. 10:28:00

qubit.hu/2024/03/22/egy-magyar-film-ami-tukrot-allit-az-orszagat-alig-ismero-varosi-ertelmisegnek

"Amikor a filmesek erre rájönnek, a rendező úgy dönt, hogy leleplező dokumentumfilmet forgat róla, amivel ő ugyan eléri a hőn áhított sikert, de a filmjével felrúgja a faluban fennálló status quót, amivel nemcsak a polgármestert teszi tönkre, hanem a falu lakóinak lába alól is kihúzza a talajt."

Na igen, ez a mese történne meg az országgal is sokak félelme szerint, ha azok a városi széplelkek és olyan értelmiségiek, akik többet tudnak arról, hogyan éltek az ókori görögök, mint a mai magyarországi valóságról, azok mit művelnének az országgal, lehet csupa jószándékból. De hát a szellemi elődeik 1919-ben mondjuk szintén tele voltak jószándékkal. Csak akkor a korszellemnek megfelelően a gyilkosságokat, túszszedést is elfogadhatónak tartották, páncélvonaton járták az országot, hogy "felszámolják a régi elnyomó viszonyokat". A mostaniak csak stadionban rendezett monstre perről fantáziáltak, meg lódoktor kinevezéséről korrupcióellenes főügyésznek. Meg 51%-os alkotmányozásról.

Vagy egy másik "rácsodálkozó értelmiségi" cikk, amiből kiderül, hogy azért nem csak uborkafarm meg közmunka létezik, persze ennek a konjunktúrának már most vége kezd lenni, és megvan az árnyoldala, kontármunkát végző gány brigádokról szóló horrortörténetek stb.:

g7.hu/elet/20240206/eszak-borsodban-valik-igazan-lathatova-a-fidesz-sikerenek-egyik-fontos-osszetevoje/

valis47 2024.03.25. 10:31:24

Persze most már inog a rendszer 2 év gazdasági vesszőfutás után, megjelent az első kiugró is, aki gyorsan sztár is lett persze és így tovább. Orbán meg túl van a fénykorán minden értelemben, kiöregedett rocksztár lett, utódról nem gondoskodott, mert nem maradhatott sokáig a környezetében olyan, aki a helyére léphetett volna, hiszen az veszélyes lett volna rá.

savanyújóska 2024.03.25. 11:47:13

@gigabursch: (És másoknak is.)
A hittérítésről rég leszoktam már, általában csak a klasszikus szöveget szoktam idézni: Legyen neked a te hited szerint. Ha ez nektek jó, ezt kapjátok.

gigabursch 2024.03.25. 11:52:42

@savanyújóska:
Ok, hit, na de a tények?
Ugyanis én tényekről írtam.

(Amúgy meg nem olvastad el ezek szerint figyelmesen azt, amit tk. @molninak írtam.)

gigabursch 2024.03.25. 11:54:05

@valis47:
Sokadik kiugró a 15 perc petike már.
Lásd a futóbolond hadházit is. Aki nem kapott trafikot ezért jól kilépett és ezért most aztán ő mindenki hülyéje... Lassan tíz éve...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.25. 12:12:15

@Pájer_ Csaba: Itthon túl sok ember fejében nemhogy sötét középkor van, de kb. a pattintott kőkorszak táján vannak.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.25. 12:13:46

@valis47: Mert az, ha a kontraszelekció és mutyi termeli ki, annak eredménye az, amit itthon látsz...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.25. 12:15:20

@gigabursch: A legvégén röhögtem a legjobban.

Magyar sereg létszám
Kb. 30 000 fő
70 ágyú

Császári oldalon
80 000 fő
210 ágyú

savanyújóska 2024.03.25. 12:20:27

@gigabursch: "én tényekről írtam"

Én is.

"nem olvastad el ezek szerint figyelmesen azt, amit tk. @molninak írtam"

Hülyeségeket írtál.

gigabursch 2024.03.25. 12:22:36

@savanyújóska:
Ja, OK, Legyen a te hited szerint.
UFF

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.25. 12:28:29

@gigabursch:

"Elég szomorú, hogy a saját hazád népével szemben így nyilvánulsz meg."
Látod, első lépésben itt a baj.
Az, hogy én hova születtem az csakis attól függ, hogy a szüleim hol élnek, amikor megszületek.
Mi a túró az, hogy "saját". Mintha én választottam volna, ami nem igaz.
Csak valamilyen állampolgárnak lenni kell és mivel itt születtem és mindig is itt éltem, ez csak egy címke számomra. Semmi több. Nagyjából annyi jelentősége van ennek, mint a hajam színének.

----------------

"Vállalod a magyarságodat vagy csak szídni tudsz egy tekintélyes néptömeget, aki nemhogy nem bántott, de még türelemmel eltűri azt is, hogy mocskolod őket."
Nem bántott? Ja értem, akkor a te szótáradban a bántás csak az, hogy fejberúgnak? Az országban levő síkhülye néptömeg miatt szopok vastagon, és a vicc az, hogy VELÜK együtt. Csak ők annyira ostobák, hogy még ezt sem ismerik fel. De verik a nyálukat a turbómagyarságra meg a "tiszteletre".

---------------

"De ahhoz tudnod és tisztában kell lenned, hogy mitől magyar a magyar és mit képvisel a világban."
Perpillanat látod, hogy mit... Szart.
Nagyjából egy büdös csöves hajléktalan szintjén vagyunk a diplomáciai prondon jelenleg.

----------------

"Nem könnyű út, mert sok szemellenzőt le kell vegyél és sok elfogultságot magad mögött kell hagyj."
Nagy szavak.

---------------

"Le kéne már arról szokni, hogy leminősítitek azokat, akik nagy mértékben ezt a politikai és államvezetési programot tartják a legjobbnak. "

Ez a tisztelet mantra GECIRE unalmas már. Tudod egy szabad országban azt minősítek, AKIT CSAK AKAROK.
Érdekes, hogy a népet hergelő felcsúti diszónak és haverjainak ezeket a sorokat nem olvasod fel.

Bocs, de most istenesen kihoztál a béketűrésemből. A kamukereszténykoznzervatív faszok nemlétező szellemi magasságával osztod azt észt, amikor ez csak egy közönséges jól szervezett rablóbanda, amit a sok ostoba ember és az a kibaszottul undorító, igazi türhő árpádsávos "mi seggönkből" süt a nap gyökér tart hatalom, meg az inkompetens ellenzék, mert a jelek szerint ez nekik is megfelel így...

Csak az ország szív. Esetleg megnézheted a deográfiát, hogy hova tűnnek a fiatalok. Mert gyakorlatilag nem találkozok már pályakezdő mérnökökkel, mert húznak el a faszba innen. Szerinted miért? Mert lehetőség van és nekik nem élhető és kínál perspektívát ez a kádárkorszak 2.0.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.25. 12:44:05

@gigabursch: Az enyémeket meg Szlovákiából telepítették át ide. Nagyapám meg recsken is volt.
Azon véglényeknek a szellemisége hatja hát perpill az egész magyar politikai vezetést, mint ami akkor és utána volt. Amikor tudod, a lézerjanika szabotőröket emleget, mert erővel keresztülvertheti az összes szakmaiatlan faszságát.

Szóval, ha ezt érvnek szántad bármire, akkor mellé.

gigabursch 2024.03.25. 13:34:48

@molnibalage:
Ha ennyire zavar az ittlét, akkor hátra se nézz! Minek?
Eredj, ha tudsz! Ezt írta a költő is. Száz éve...

Úgy tűnik, rátapintottam vastagon a problémádra.
Ha gyűlölsz itt lenni és gyűlölsz magyarnak lenni, akkor hátra se tekints! Nincs rád szükség. Senkinek nem fogsz hiányozni és senki nem fog hiányolni.
Vagy valami mégiscsak itt tart? De mi? Meg tudod magadnak fogalmazni? Meg tudod mondani azt az értéket, ami ideköt?
Hát tudd! Ott van az a lehetőség is, hogy nem szídod, gyalázod és minősíted a lakosságot, a népet, a nemzetet, hanem teszel azért, hogy legyen más választásuk is és hogy felemelkedjenek egy olyan helyzetből, aminek megvan a maga csapdája. Tettél ezért? Nem úgy tűnik. Csak sokmindenkit leminősítesz, de azt legalább pökhendi stílusban. Ha te ekkora ész vagy akkor keress megoldást!
Egyébiránt a nagyszüleiddel ellentétben senkit nem visz el idehaza a gondolatrendőrség (ez mondjuk 2006-2009 között nem feltétlen volt így), amit számos ollyópaji jujjdejós országban nem állíthatsz így, eltekintve attól, hogy jelenleg ma, ha nem vagy hajlandó lefeküdni a liberálagyhalott mantrának akkor azonnal jön a komcsi tempó és a végképp eltörölni mai kiadása, a cancel culture. Mit is mondjak, ez is egy kultúra. Kissé káros. Ugyanúgy gyarmatosít, csak ez szellemileg és lelkileg.

Tudod sokan vannak, akik szerint nincs szükség se vallásra, se hitre, se Istenre, bár általában az életük vége felé be szokták látni, hogy eltévedtek az élet ösvényén. Hogy hová és milyen istenkép felé fordulsz, az csak a te döntésed. Attól én nem leszek több, ha ezt a viselkedést kinövöd. Viszont kevesebb maradok, ha nem hívom fel a figyelmedet a tévedésed lehetőségére.

De azért egy apróságot elárulok az emberek választásával és viselkedésével kapcsolatban, mert ezen a fronton nem tűnnek erősnek az ismereteid:
Addig, amíg fenntartják az összefosás nevű ellenzéki gittegyletet élen az alkoholista országrombolóval, lekezelhető média jelenléttel és mindkét oldali beszélő fejekkel, addig ez a hatalom vastagon marad.
Mindezt úgy, hogy közben a szavazónépesség combos 2/3-a sosem fog szavazni az összefosásra. Mert vagy nem szavaz, vagy ellene szavaz. Úgy 3,7 millió ember nem biztos szavaz 5 kg krumpliért. A többit meg megírta Mérő László, aki sokmindennel vádolható, de azzal, hogy rajongana a jelenlegi politikai hatalomért - nos, azzal biztos nem.
Ennek belátásához nem kell 37 diploma, csak egy percnyi elcsendesedés.

...
Mit kívánhatnék, ami jó? Mert rosszat kívánni nem szép dolog és kerülendő. Talán csak annyit, hogy tudj elcsendesedni magadban és egy kicsit elfogadni azt, hogy minden ember a maga szemén keresztül látja a világot és asszerint mér. Akkor is, ha ez nem tetszik neked.
Hát kívánom, hogy tanuld meg elfogadni azt, hogy mások másképp gondolkodnak.
S senkinek sincs jobban vagy kevésbe igaza a maga igazságát tekintve. Mert mindenki a maga igazságán keresztül mér.

...
Ebből következően eljuthatsz a felismerésre, hogy mik azok az állítások amiknél elfogadom a te magad igazságát is és mi az, amit körülötte körítésként meg olyan, hogy megkérdőjelezhető, de tudomásul kell vegyem.
Mert neked is van igazságod.
Csak a tévedés jogát illik fenntartani.

bz249 2024.03.25. 14:23:02

@molnibalage: a fiatal mernok leginkabb azert huz el, mert mashol tobb penzt fizetnek - tudom szar motivalo eszkoz ezert is nem penzzel probaljak megvenni a profi sportolokat vagy ceges felsovezetoket -. A lehetoseg meg azert letezik, mert Nyugat-Europa* evtizedek ota nem kepez annyi STEM-diplomast, mint amennyi kene a gazdasagnak. Amiben amugy rovidtavon igazuk van, a kepzes draga, de legalabb nehez es ami a kaeuropai pakinegernek meses fizetes az a helyinek nem annyira.

*az USA meg ugye sose kepzett eleget, ok mindig bevandorlo orszag voltak

Pájer_ Csaba 2024.03.25. 15:04:53

@gigabursch: akartam neked valamit hosszan válaszolni, de miután elolvastam az egyel előző, molnibalage-nak szóló kommentedet, rájöttem, hogy teljesen felesleges.

Egy dolgot azért megjegyeznék kettőtök vitájával kapcsolatban: miért ő menjen el? Neki nem az a baja, hogy magyar (leírta, hogy neki ez édesmindegy, felőle lehetne bármi más is), hanem az, hogy,magyarként egy szétrothadó országban kell élnie. Tehát miért ő menhen el? Miért nem azok, akik szétrothasztják az országot? Ez valahogy sosem merül fel azoknál, akik ilyen elbaszott gyurvsányokként mantrázzák, hogy "mennyé el ha nem tetszik!". Mennyél el te, bazdmeg! Ha a putri tetszik, van még putri hely a világban, aki itt ágál a magyar putri ellen, az előbb tenne ellene, mint bármelyik nagynemzethy hazzaffy.

Pájer_ Csaba 2024.03.25. 15:14:08

Évekkel ezelőtt találtam ett a kommentet a hvg-n. Ideteszem, hátha okulnak belőle emberek"

"Feltaláltunk magunknak egy senkiházi falusi suttyót, a saját magyar népmeséink legkisebb testvérét a pisaszagú faluvégéről, felemeltük, odaadtunk neki mindent, aztán megint azt hittük, ő lesz a következő igazságos Mátyás király.

Most meg áll a kötélfüles szatyrával ugyanaz a magyar paraszt a baszom stadion előtt, szürcsöli a sörét, vágja hozzá a disznósajtot, és nem érti, hol csúszott el a dolog. Ez a Mátyás se igazságos, ez se romantikus hős, bazmeg, és még egy piti bűnöző is, a magyar meg ezt se érti, hogy ez hogy lehet.

Nem is fog soha semmit érteni ez a szerencsétlen nép. Elkúrta egy évszázad harmadát arra, hogy aztán egy Orbán családot gazdaggá tegyen, közben a világ ezerszeres sebességre kapcsolt, és eltűnt messze előre a ködbe.

Dízelüzemű autókat szerelünk össze a magyar ipar és GDP utolsó mentőöveként, miközben a világ kissé máshol tart. Az átlag magyar nem tudja, mit jelent az a szó, hogy applikáció, nem beszél semmilyen nyelvet, nincs semmiféle értékes vagy áruba bocsátható tudása, ismerete, saját terméke. Szűk látókörű akkor, amikor a világ sikeres része nyitott. Taníthatatlan, amikor a legnagyobbak is folyamatos tanulásról beszélnek. Megváltoztathatatlan, amikor szűk, tág, a gazdasági és mindenfajta környezetünk folyamatosan változik. 100-150 éves mintákat követ, és üvöltve ragaszkodik hozzájuk, amikor nem létező, vadonatúj mintákra épül az új korszak.

Áll itt ez a tanulatlan, mogorva, szélsőséges, ostoba nép egy számára teljesen felismerhetetlenné változott világban, retteg mindentől, mert tudatlan, fröcsög mindenkire, mert sem gondolkodni, sem együttműködni, sem tanulni nem tud, és néz csodálkozva-értetlenül, hogy nahát, mi történik itt.

És ez a sok ostoba még büszke is magára, meg hangoskodik, miközben bezárják a világ egyik legjobb egyetemét, miközben szétbasszák a világ egyik legjobb kutatóbázisát. És ezek magyaráznak tudásról meg jövőről.

Még hősnek, még vezérnek is csak egy kockásinges, büdös szájú, komplexusos, nyomorult bűnöző jutott, aki focimeccsekben, pálinkafőzésben meg disznótorosban tud csak gondolkodni.

Folyt. köv.

Pájer_ Csaba 2024.03.25. 15:15:00

@Pájer_ Csaba:Megérdemli ez az ország a sorsát, menjen csak le a legaljára, aztán ott gondolkodjon kicsit. Nekem senki sem tehet szemrehányást, az biztos. Borkai és társai, Mészáros és bandája, Orbán, Szijjártó, Rogán meg majd tovább röhög, tolja a kokaint, miközben jachtokon múlatja kurvákkal az időt, aztán lop szépen tovább, mert ezeknek semmi sem elég. Semmiféle túlárazott közbeszerzésből nincsen elegük.

Az ország közben szétrohad és összeroppan ebben, de sajnos hagyni kell ezt megtörténni. Megakadályozni sem nagyon lehet, nemhogy békés tüntetésekkel, meg dühös újságcikkekkel, hanem fegyverrel is nehéz lenne, mert ezek kivonulnának TEK-kel, harckocsival, behívnák az oroszokat gondolkodás nélkül ismét a magyarok ellen, ha kell.

Végig kell nézni. Végig kell élnie ennek az országnak, hogy megint tönkremegy a saját ostobasága, primitív, szélsőséges gondolkodása, agyhalott tájékozatlansága, értéktelen gondolkodásmódja miatt.

Az a normálisan gondolkodó, marginális kisebbség, aki még itthon maradt, már régen elszigetelte magát, amennyire lehet. Ez a zajos tömeg, amelyik hisztériázik, veri a nagy nemzethy álkeresztény mellét a Fidesz mellett, ez meg retteg közben, bizonytalanságban él, kiszolgáltatott és egyre csúszik lefelé.

Nem is érdemel mást. Sokat lopnak ezek a gecik tőlünk is, persze, de a legtöbbet a sajátjaiktól lopják. Azoktól meg lopjanak csak. Rohadjon is szét egy ennyire primitív, ennyire ostoba, önrendelkezésre totálisan alkalmatlan ország.

Legyen csak szolga az átlag magyar örökre. Ezeknek ha szabadságot, hatalmat, perspektívát ad az ember, azzal ezt csinálják, amit most látunk. Ezeket ha beviszed Európába, akkor ellopnak mindent, lehugyoznak mindent, elmondják Európát ostoba fasznak, miközben a saját országuk integrációjáról, felzárkózásáról sem tudnak gondoskodni még európai pénzből sem.

Hát akkor maradjon ilyen elmaradott ország ez. Örökre. Minek ide polgári létforma? Még a szót sem érti. Lófaszt sem tud kezdeni vele.

Mindenki verje bele a fejébe, hogy Magyarországot azok az emberek tartják fogva az orbáni fasizmus mocskában, akik legfeljebb 135 ezres nyugdíjat, vagy 240 ezres fizetést kapnak. Magyarán 350 eurós nyugdíjjal és 800 eurós fizetéssel ugatja ez a sok szánalmas ember, hogy Nyugat-Európa halott. Meg hogy majd az ő személyes Orbánviktoruk, aki 10 év teljhatalom után produkálja számukra ezeket a szánalmas éhbéreket, majd megmondja a Nyugatnak, hogy mi a fasz van. Annak a Nyugatnak, ahol 6-8-szoros minimálnyugdíjak és bérek vannak, annak a Nyugatnak, ahol egy vállalati középvezető be tudná dönteni a magyar gazdaságot egy nyugalmasabb szerda délelőttön.

Ebből a semmi pénzből kellene enni, kellene iskoláztatni a gyereket, a hullaszagú kórházban meggyógyíttatni a mamát. Ez a sok diktatúrapárti bunkó pedig nem lázad a nyomora ellen, hanem elképzelt migránsok és elképzelt Sorosok miatt hatalomban tartja ezeket a tolvaj geciket, akik tartósan elvágták Magyarországot a 21. századtól.

Legyünk őszinték! Tudom, hogy riasztónak, kegyetlennek és elfogadhatatlannak hangzik, de a magyarok így kollektíven az elmúlt 200-250 évük alapján egyáltalán semmiféle saját, önálló országot nem érdemelnek Európa közepén. Visszamaradott csürhe ez, folyton kioktatja azokat, akiken élősködik, és akiktől folyamatosan lop. Szétbassza a saját népét, szétkergeti a saját tehetségeit 200 éve a világba szanaszét, a nép meg itt ül a saját szarszagában, szegényen, és várja külföldről a segítséget, hogy aztán leanyázhassa azokat, akik megint kihúzták a szarból, és elmondhassa, hogy az ő kis magyar önállósága veszélyben van.

Taníthatatlan, szélsőséges, ostoba, gőgös nép ez, egyre kevesebb kivétellel, akik meg amúgy is egyre inkább külföldön telepednek le, mert innen elüldözik őket.

Éhezzen csak, rohadjon csak szét ez az ország. Sem objektív, sem szubjektív szempontok szerint nem érdemel semmi mást."

gigabursch 2024.03.25. 15:18:56

@Pájer_ Csaba:
Neked se megy gyűlölködő hozzáállás nélkül.

Nem kötelező ám itthon (se) gyűlölködni.
Megpróbálhatsz tenni, alkotni, oktatni.
De nem ártani, rombolni és kioktatni.
Erre ugyanis senki nem vevő...

Pájer_ Csaba 2024.03.25. 15:21:36

@gigabursch: "Semmit sem tanultak, semmit sem felejtettek."

gigabursch 2024.03.25. 15:26:37

@Pájer_ Csaba:
Nem tanultál meg tisztelni, szeretni, megbecsülni és nem felejtettél el gyűlölni, lenézni, kioktatni.
Ezek szerint...

Mondd! Te mit tennél hazád és nemzetek felemelkedéséért?
S leginkább hogyan?

Tudod, a kommunikációban jártasak elmondják, hogy a defenzív és az agresszív viselkedés mellett van egy viselkedésforma, ami nem sajátossága a Föld nevű bolygó állatvilágban, de az embernek sem.
Viszont megtanulható.
Ez az asszertív viselkedés.
Ennek tükrében felteszem még egyszer a kérdést: szerinted a lenézős-kioktatós stílussal fogsz-e pozitív eredményt elérni?

Pájer_ Csaba 2024.03.25. 15:32:59

@gigabursch: túl sok időt, energiát és leütést öltem már bele hogy ugyanazokat a köröket fussuk le újra és újra és újra és újra és újra. Mindezt úgy, hogy többször is világossá tetted, hogy amúgy teljesen hidegen hagy, ki mit pofázik. Lám, most is csak az a fontos, hogy jaj, a stílus. Jaj, az olyan gyűlölködő. Barátom, a komment, amit beidéztem, rólad szól.

gigabursch 2024.03.25. 15:34:14

@Pájer_ Csaba:
Dízel-üzem...
Azért ha mutatsz tényleg csak egy olyan tanulmányt, ami teljes életciklusra, tokkal-vonóval megvizsgálja az összes károsanyag kibocsátást és annak minőségi mutatóit, akkor azt szívesen elolvasom.
Jelenleg mindenki össze-vissza hazudozik a maga statisztikáival és az általa torzított adataival.
Nagy képességű politikusok meg hoznak hülye döntéseket.

gigabursch 2024.03.25. 15:38:24

@Pájer_ Csaba:
A tükör, csak az a fránya tükör...
Olvastasd vissza mással, amit nekem címeztél és kérdezd meg tőle, hogy ez így jó-e, vagy tudsz még alpáribb lenni...
Miért sértődjek meg azon, ha valaki így nevelkedett? Hogy ez az anyanyelve...
Van aki még nem így nevelkedett és nem bazmegol, nem néz le, nem fikáz, nem oktat ki. S ez nem pártatimpátia kérdése.

gigabursch 2024.03.25. 15:40:40

@Pájer_ Csaba:
"Legyünk őszinték! Tudom, hogy riasztónak, kegyetlennek és elfogadhatatlannak hangzik, de a magyarok így kollektíven az elmúlt 200-250 évük alapján egyáltalán semmiféle saját, önálló országot nem érdemelnek Európa közepén. Visszamaradott csürhe ez, folyton kioktatja azokat, akiken élősködik, és akiktől folyamatosan lop. Szétbassza a saját népét, szétkergeti a saját tehetségeit 200 éve a világba szanaszét, a nép meg itt ül a saját szarszagában, szegényen, és várja külföldről a segítséget, hogy aztán leanyázhassa azokat, akik megint kihúzták a szarból, és elmondhassa, hogy az ő kis magyar önállósága veszélyben van."

Eredj, ha tudsz!

bz249 2024.03.25. 15:49:19

@bz249: ugye a reformkorban Clark Adam es Ganz Abraham alapitottak mentek Magyarorszagra, nyilvan azert mert untak az elhetetlen perspektiva nelkuli Skociat/Svajcot.

savanyújóska 2024.03.25. 16:22:27

@gigabursch: Molni stílusa valóban bicskanyitogató, de a tiedé is. Mindketten baromnak tartjátok aki más véleményen van mint ti, csak Molni leírja, hogy barom, te meg próbálsz cizelláltabban fogalmazni. (Magyargyűlölő, de édes...) Molni az anyjába küldi el a máshitüt, te meg más országba. Az pedig különösen bájos, hogy azzal a Remenyik Sándorral példálózol állandóan, aki valóban maradt, és aztán morfinista lett, mert máshogy nem bírta elviselni azt, amiben maradt. (Bele is halt.)
Egyébként olvass más verseket, is például ezt, egy hírhedt magyargyűlölőtől: www.eternus.hu/vers/5571

Carada 2024.03.25. 21:24:20

Amikor utoljára ránéztem erre a topicra, az én hozzászólásom volt az utolsó, és már több, mint fél napja senki nem reagált rá. Azon gondolkoztam, hogy hozzátegyek-e még valamit, mert ugyan nem szoktam osztani az észt, de még nagyon kikívánkozott volna belőlem néhány gondolat. De ugye ez nem az én blogom, és a bloggazda türelmével sem akartam visszaélni. De látom, feleslegesen aggódtam, van itt még mondanivalója másnak is…

Elnézést kérek mindenkitől, akkor most én is sorba szedem a gondolataimat. Mondjuk azt, hogy a jegyzőkönyv kedvéért… :-)

@Wildhunt:
@bz249:

Kértelek benneteket, hogy mondjatok példákat, amiben a 14 éve folyamatosan 0rbán elnökölte, ennek nagy részében konkrét teljhatalommal regnáló kormányok mára nagyobb sikereket értek el, mint a környező, ’89-90-ben azonos helyzetből startoló, vagyis az orosz érdekkörből kiszabadult országok. Szűkebb értelemben a V4, legyen plusz Románia, Bulgária, esetleg a balti államok. Jaj, és ki ne felejtsük Jugoszláviát, ők ugyan 2008-ig vergődtek, hogy pontosan kik kivel van, de az első fecskék ezt már 1991-ben eldöntötték.
Egyikőtök sem válaszolt.
Lehet, hogy nem vettétek komolyan a kérést, pedig az volt. Tényleg szeretném tudni, ha valami elkerülte a figyelmemet az elmúlt 14 évben történtekből.
Esetleg sértő volt a stílusom, és nem méltattok válaszra. Ez esetben bocsánatot kérek, nem akartalak megbántani benneteket. De a válaszra továbbra is kíváncsi vagyok.
Vagy, nincs mondanivalótok. Nincs egyetlen válasz sem.
Kérlek, ne hagyjatok bizonytalanságban! Áruljátok el, melyik feltételezés a helyes! Akár privátban is, bár a fene sem emlékszik, nyilvános-e az emilcímem.

@gigabursch:
Ezzel azt akarod mondani, hogy 2016-ban a BKV nem lemaradva volt piszkosul, hanem taktikusan kivárt, hogy melyik technológia lesz a nyerő? Ügyes, ügyes…:-)
Ámde, ha napjainkat nézzük: én nem használom a BKK GO-t, de azt látom, hogy nem NFC alapú, hanem a kamerával kell beszkennelni a jármű azonosítóját. Állítólag ez azért jobb, mert így többen, az olcsóbb mobilokkal is tudják használni. De áruld el, kérlek, ez az egész cirkusz miért fejlettebb, mintha közvetlenül a bankkártyáddal fizetnél?

A Strabag 1970-ben osztrák tulajdonú cég volt, ha jól tudom. De ha ebben tévedek, annak sincs túl nagy jelentősége, mert egészen pontosan ugyanazt gondolom róla, amit mondtam: nem az érdekel, hogy máshol, máskor hogyan és miért, csak az, hogy itt és most, a hazámban egy senki miből és hogyan lett dollármilliárdos?
De részletezhetem is. Visszamehetünk az ipari forradalomig, az angliai földbérlők elűzéséig, vagy ha addig nem, akkor Rockefeller (más források szerint Henry Ford) megjegyzéséig, miszerint csak az első milliójukról ne kérdezzék őket.
Mi már láttuk a vadkapitalizmust. Láttuk, de legalábbis sejtjük, az ott felemelkedett emberek hogyan szereztek vagyont. „Okos ember a más kárán tanul…”, ezt Fekete István is leírta. De mi nem tanultunk semmit, és hagytuk, hogy egy vidéki gázszerelő hivatalosan is dollármilliárdos legyen.
Lassan mondom… Dollár. Milliárdos.

@gigabursch
„Vagy valami mégiscsak itt tart? De mi? Meg tudod magadnak fogalmazni? Meg tudod mondani azt az értéket, ami ideköt?”

Öööö… Ugyan nem nekem tetted fel a kérdést, de, ha megengeded, válaszolok rá.

Kicsit messzebről: én egy jól fizetett szakmunkás vagyok. (És itt szeretném világossá tenni, hogy a lölővel sem az a bajom, hogy „csak” egy gázszerelő.) A véletlenek és némi saját erőfeszítés révén olyan szakmában dolgozom, amiben csak nemzetközileg elismert jogosításokkal lehet. Értsd: a magyar munkáltatómnál is fel kell tudnom mutatni azt a licencet, amivel az egész Európai Unióban bárhol, annak honosítása nélkül azonnal alkalmazhatnak. Van is egy komoly rétege ennek a szakmának, aki amolyan freelancerként vándormunkásként dolgozik.
Én soha nem voltam kimondott freelancer, bár volt egy kontrakt, ami közel állt ehhez. Az ottani, folyton elégedetlen (magyar) munkatársaimnak mondtam akkor, és most is szó szerint tudom idézni: „Gyerekek! Két ember marad itt, és nem megy világgá: az egyik azért, mert alkalmatlan, a másik azért, mert lusta. Én csak remélni tudom, hogy az utóbbi vagyok.”
Az azóta eltelt évek engem igazoltak. Tényleg „lusta” vagyok… (És úgy látszik, nem vagyok alkalmatlan :-)
Mert tény, hogy az átlagosnál nagyobb a szókincsem, és ha kell, akkor kibaszottul választékos tudok lenni; 16 négyzetméter könyv borítja a nappalim falát (aminek kb a felét olvastam is :-) De ezt már soha, sehol máshol nem fogom tudni elérni, mert az emberi élet véges. És ilyenkor annyira könnyű azt mondani, hogy jaúvanezígy.

Carada 2024.03.25. 21:29:03

@Carada:
És, hogy végül a kérdésre is válaszoljak: engem a kommunikáció tart itthon. Az a tudat, hogy magyarul pontosan azt tudom mondani és úgy, amit és ahogyan szeretnék. Tudod, tulajdonképpen csapdába ejtett a magyarságom. Mert beszélek angolul, muszáj is, de végtelenül messze vagyok az anyanyelvi szinttől. Ha angol nyelvterületen nőttem volna fel, akkor mehetnék a világ harmadába, és csak az akcentusom miatt kellene aggódnom, nem a konkrét nyelvtudásom miatt.

@ gigabursch
„Tudod sokan vannak, akik szerint nincs szükség se vallásra, se hitre, se Istenre, bár általában az életük vége felé be szokták látni, hogy eltévedtek az élet ösvényén.”

Ajánlom figyelmedbe a következő könyvet: ISBN 963 07 6781 3. Ha érdekel, megkeresed, ha nem, akkor a címét is hiába írnám ide. :-.)@gigabursch:

„Mondd! Te mit tennél hazád és nemzetek felemelkedéséért?
S leginkább hogyan?”

Elképesztően egyszerű a válaszom.
- Abbahagynám a tetten érhető hazudozást a minket körülvevő világról
- Nem a legalantasabb emberi ösztönökre építeném a kommunikációmat
- Nem lopnék annyit, ami már komolyan az ország kárára válik.

bz249 2024.03.25. 22:32:01

@Carada: nezd 2009 ota nem Magyarorszagon elek, tehat nem igazan Orban Viktor doktor miniszterelnok kozepcsatar ur korul forog az eletem. A teljesitmenye jelenleg atlag alatti, de mivel szerencsesen lenullazta a magyar politikat ez majd atlagosra fog szepulni - az utodja minden bizonnyal egy cimeres balfasz lesz, mert masfele alternativa se a Fideszben, se az ellenzekben nincs.

Hogy ezert megerdemli-e a 2/3-odakat? Nem. Megoldodik-e a vilag gondja attol, hogy eltunik? Nem... a szomszedok kozul ugyanis meg mindig Ausztria magasan a legmenobb, es lenyegi felzarkozas sehol sincs. Pl. az irto fasza Baltikum bukta a nepessege 1/3-at - Anglia 10. legnagyobb kisebbsege a litvan.

Ata1981 2024.03.25. 23:42:24

@Carada: A kulturált stílust a kommentek vége felé már nagyÍtóval kell keresni.
Ennyit meg nem ér egy ilyen off topic téma.
De mindegy, nem az én blogom. Csak valahol szomorú, hogy már itt is vérre menően egymást szidják az emberek.
Az meg különösen szar, hogy bizonyos minden blogon okoskodó figurák a "minden magyar faszfej,az volt, lesz és marad" halmazba például engem is beletesznek, totál ismeretlenül.
Mondjuk nekem ugyanez a véleményem az illetőről, szóval 1:1, az egész magyar internetes közösség legirritálóbb alakja.
Nem hiszem, hogy érdemes ennyire hergelni egymást, bár, ahogy mondani szokták, "ezért tart itt ez az ország".
És ez nem Orbánon vagy Gyurcsányon múlik.
VIszont tönkreteszi ezt a blogot is,ahogy mindent.
Megyek inkább modernwartechet olvasni, ott még nem megy ez, ami itt.
Vagy valami lajhárokkal kapcsolatos blogot, ott talán nem nyirják ki egymást az emberek. :)
Béke!

savanyújóska 2024.03.26. 06:00:39

Arra tényleg fel kell szólítanom a t. feleket, hogy moderálják magukat, ne nekem kelljen. A kommentek hangneme mindkét oldalról eléggé a toleranciahatáron billeg, nem szeretnék kommenteket törölni, esetleg kommentelőket felfüggeszteni, vagy kitiltani. Nagyon ritkán került sor ilyesmire, remélem most sem lesz rá szükség.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.26. 08:53:45

@Pájer_ Csaba: Pontosan. A keresztény konzervativizmus mögé bújástól meg egyenesen okádhatnékom van. Főleg, amikor 130+ évvel az állam és egyház szétválasztása után holmi jöttment gyökért csuhás idióta úgy gondolja, hogy neki BÁRMI relevanciája van abban, hogy ki kapjon kegyelmet. Két centire vagyunk a feudalizmustól.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.26. 08:55:51

@Pájer_ Csaba: Azért a dízelüzemű részénél csuklottam egyet. Értem én, hogy ma divat az elektrifiációs és más zöld baromság, de aki szerint a villanyautóé alles zusammen a jövő, at nagyot fog csalódni, mert a fizika és a realitások majd képen csapják.

Hovatovább ez a rész azért is vicces, mert ugye a ner akkunagyhatlommá akarja tenni az országot.

gigabursch 2024.03.26. 08:56:57

@Carada:
Jók a felvetéseid és van is miről beszélni...

BKV:
Tudom, hogy sokszor és sokféleképpen nekifutottak és számos nem sikerült beruházás volt, amit lehet mutogatni sikertelenségként, de pont annyira volt (vagy nem volt) sikertelen, mint a máshol bevezetett és egy-másfél éven belül lecserélt (azaz kukázott, mert e technológia megugrotta secperc alatt) rendszerek.
Hogy mennyibe került, felmérni sem tudom, de nem is dilemázok rajta.
A jelenlegi szolgáltatás viszont jól használható és szerintem kifejezetten jó is.
Dettó MÁV. Jó a jelenlegi rendszer.

Itthon maradás
Szerintem van még néhány válasz a tarsolyban a lustaságon és az alkalmatlanságon kívül...
:-)

Strabag:
Az egész világon az építőipart, a gépipart és a nehézipart átjárja a korrupció.
Ha valaki bárhol korrupciót kiállt, akkor kezdje a saját háza táján a piszkálódást. Amúgy hofi sokévtizedes igazsága szerintem örök marad. Csak vannak ebből kiemelkedők. Az osztrák építő és nehézipar (Strabag, Porr, VOSS) és energetikai ipar ebben egyébként kimagaslót alkot. Mármint a minden politikai tábor vezetésének megvásárlásában.
Csak ezt van ahol szívességnek, van ahol elköteleződésnek van ahol meg korrupciónak hívják. Ez utóbbi akkor áll, ha kihagynak belőle.
Félre ne érts, én se rajongok sem lölöért, sem a neres fiúk és lányokért, és engem is zavar, hogy andikával nem bérelt egy jahtot, hanem vett. Bérelt volna kétévente egyet egy hónapra, tizede ennyien nem ránganának rajta, főleg ha hozzátenné, hogy "persze, ez is képmutatás, de mégiscsak sokkal olcsóbb...".
Szóval a leküzdhetetlen bírvágy egy veszedelmes valami. Ahhoz nem elég az intelligencia, meg a neveltetés, ahhoz belső tartás is kell, ami még neveltetéssel sem feltétlenül alakul ki.
S persze a sor sorolható igen sokáig...

Munka:
Igen, én is a magam ura vagyok, ergo szabadúszó és a képességeim mentén jönnek a megrendelések.
Ahol a megrendelők személye és politikai hozzáállása kb egy másodpercig sem érdekel. Függetlenül attól, hogy van akivel lehet erről beszélgetni és van akivel egy szót sem...
Amikor meg vállalatnál dolgoztam, kénytelen voltam tudomásul venni, hogy ahány ember, annyi vélemény és bizony a kétkezi melós ugyanazt vagy mást teljesen másképp lát meg és értelmez, mint egy tanult(abb???) ember, s bizony sokszor sokkal tisztábban látják ők a világot. No, meg jóval őszintébbek.

Könyvajánló:
Köszönöm, Econak több műve is a radaromon van, csak alig lehet hozzájuk jutni.
Ezt pl már kerestem könyvtárban is felénk, de nem volt...
Talán majd egy vándor antikvárban egyszer megtalálom...

Mit tennél:
Igen, magam is ezt teszem, mikor rákérdezek, hogy te még hiszel a mesékben???
A túltolt propaganda számomra is fárasztó, unalmas és visszataszító. Függetlenül attól, hogy honnan jön, mert ugyanolyan a természete és ugyanarra épít, jelesül:
"A féligazság nem az igazság fele, hanem a megtestesült hazugság, mert manipulatív."

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.26. 09:02:50

@gigabursch: Nagy szavak attól, akitől eddig csak kommentelésre futotta. Amúgy egész cuki, ahol elvárod, hogy főállás, mellékállás és minden más mellett még forradalmár is legyen az ember egy maffia állammal szemben. Mond, te magas lóról észosztás mellett csináltál BÁRMI mást, aminek tömegek szerint is értéke van? Hm...?

Esetleg leszállhatnál a kurva magas lóról és inkább csendben maradhatnál, de tényleg. Tolod itt a fellengzős dumák, pátoszos jelzőket, amikor csak végig kéne nézni a magyar történelmen, hogy mikor is volt utoljára olyan kormánya az országnak, akikben volt némi gerinc. Tényleg erősen próbálok fókuszálni, de valahogy csak Mária Terézia és a dualizmus korának egy része ugrik be.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.26. 09:10:09

@savanyújóska: Ez nem hit. Simán képtelen vagyok tolerálni a kreténeket, nemhogy a mellébeszélő kreténeket. Mert mérnökként és tartalomgyártóként is engem a PIAC mér meg, mert eredményt kell ám mutatni. Nem lózungokat.

Itt nem lehet kamukeresztény meg árpádsávos lózugokkal házalni, hogy "Nem tanultál meg tisztelni, szeretni, megbecsülni és nem felejtettél el gyűlölni, lenézni, kioktatni."

1. Tisztelem azt, aki jellemileg és tudásában erre rászolgál. Hát nem a felcsúti röfi és sleppje azok.

2. Szeretem a feleségem és közeli barátaimat. Miért kéne szeretnem egy agyatlan kretén tömeget...? Mert csak...?

3. Gyűlölni? Kedves giga, esetleg kinyithatta volna a szemét, vagy törölje már ki a csipát a szeméből. Közpénzből fizetett plakátokkal bassza a ner még az utcákat is teli gyűlölködő üzenetekkel, ahogy a közmédiát is. És még van képe ilyen faszásgokat ideböfögni? Ez még kettős mércének is enyhe lenne nevezni.

Bicskanyitogató stílusom? Aha. Hát maga a ner a mi?
Meg aki még védi is azt azt szennyet lózungokkal?

De hát ma ilyen sértődős világban vagyunk, ahol a szart politikailag inkorrekt fosnak címkézni.
De legalább van rajta trikolór, ha ez bárkit érdekel.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.26. 09:13:17

@savanyújóska: És nem azt tartom baromnak, aki más véleményen van. Azt tartom baromnak, aki szerint ez a ner bármit érdemel a 0-ás osztályzaton kívül. Ez objektíve is nagyon jól megítélhető. Esetleg tessék csak befáradni egy random közkórházba és szakorvost keresni ott. Vagy háziorvost.

De tudok még példát mondani. Ezek VÉDHETETLENEK.
A seggünk kilóg a gatyából nyugati szemmel és luxus sportrendezvényekre és minden faszságra, na arra van pénz. És ez a giga szerint így teljesen jó, a baj az szerinte, hogy "Nem tanultál meg tisztelni, szeretni, megbecsülni"

Erre mit kéne mondani? Mert pár ilyen beszólás után faceplam, de ha nagyon erőlteti, ahogy teszi, akkor bocs, de nagyjából elküldöm az ilyeneket a francba. Lehet, hogy a kétbites ner csőcselék megeszi ezeket a dumákat, de én nem.

Pájer_ Csaba 2024.03.26. 09:39:18

@molnibalage: "Két centire vagyunk a fezdalizmustól." Ó, bárcsak még annyira lennénk. Hol van az már?

Azzal kezdtem, hogy egy évekkel ezelőtti komment, bőven az akkunagyhatalmi ábrándok előttről, amikor még a nèmet autógyárak voltak a magyar GDP egyetlen mérhető forrásai. Értelem szerűen az akkori közállapotokból vett példák vannak benne.

Az én személyes véleményem a Nagy Villanyautó Messiásról, ha nem is szakértői, de árnyalt. Tucatfogyasztóként nem tudok képmutatás nélkül komolyabban foglalkozni a környezetvédelemmel, minthogy szelektíven gyűjtöm a szemetet. A villanyautókkal is az a legfőbb - inkább mitikus eredetű - őskritikám, hogy nem tartom megfelelőnek a teljesítmény és ár/érték arányt. (Nyilván ez még a dolog hajnalán helytálló lett volna, de na, én is öregszem, egyre több dolog "lerakódik" oszt úgy marad.) Ugyanakkor valóban visszás, hogy ahhoz, hogy a segged alatt hangtalanul guruljon az ESUV, és te megkaphasd a "megmentem a bolygót, yipppiieee" élményt, ahhoz komplet hegyek és velük ökoszisztémák tűnnek el a gcibe. Érdekes módon koppra ugyan ez a helyzet a vegánsággal is. Úgylátszik, a posztmodern progresszivitás Nagy Megfejtése a végső kérdésre (meg mindenre) valójában csak egy közönséges szemfényvesztés. Nem tudom, mi lenne a jó megoldás, de biztos ami biztos, azért várom a vulkániakat. :-)

bz249 2024.03.26. 09:45:34

@Pájer_ Csaba: mar hogyne tudnal kevesebbet fogyasztassz. ;-)

Egyebkent a vellanyautoban es a haztartasi napelemben az a jo, hogy az arra erdemesek - tehat aki a sajat tulajdonu ingatlana mellett legalabb egy ujauto arat is ki tudja pengetni - kapjak a tamogatast es nem a suttyo peonok, akik hasznaltautoval jarnak vagy esetleg tomegkozlekednek.

Ata1981 2024.03.26. 11:53:17

@gigabursch: Hát de komolyan, botrány....Én egyébként veled értek egyet, gondolom nem meglepően. :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.26. 12:06:20

@Ata1981: Ez a "kulturált stílus" az, amitől a vérnyomásom igen gyorsan a plafonra ugrik. Ezek szerint mondhatsz bármilyen alávaló, szemét dolgokat, ha az "kulturáltan" van előadva, akkor teljesen OK...?

Halkan kérdem, mi a véleményed az adóforintokból menő hergelő plakátokról? Hm...?
Tartalmaz nyomokban "kulturált stílust"..? Vagy akár igazságot?

Komolyan mondom az ember kopaszodik az ilyen beszólásoktól...

Ata1981 2024.03.26. 12:41:09

@molnibalage: Haver, fordítva ülsz a lovon....
Te beszélsz mocskos módon, mindenről, mindenkiről, válogatás nélkül.
A kulturált stílust egy másik kolléga emlitette úgy 30 hozzászólással feljebb, én arra reflektáltam. Értem én, hogy Te az utolsó csavarig fejből tudod az F-15-ös felépítését, csak ez rajtad kívül senkit nem érdekel.
Alkalmazz néha egy kis önmérsékletet, vagy ahogy giga is mondta, húzz el az országból,ha ennyire gyűlölöd a fajtádat. De ez a fröcsögés ez kicsit sok lesz....Mondjuk még mindig lehet azt csinálni, hogy nem olvas az ember semmilyen magyar blogot, de az a legvégső eset lesz.
És mielőtt nekiállsz, nem vagyok NER bérenc.
Béke Veled!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.26. 12:59:57

@Ata1981: Csak arról beszélek mocskos (?) módon, aki megérdemli. Ennyi. Szerinted a ner-es slepp nem érdemli meg?

A "fajtádat" rész az, ami a legrosszabb náci időket idéző beszólás, amit el tudok képzelni.
Ha majd egyszer sikerülne átugorni azt a kurva alacsony szellemi kerítést, hogy megértsed, hogy mit jelent a kijelentésed, akkor fuss neki ennek...

Ata1981 2024.03.26. 13:09:56

@molnibalage: Hát pedig ez az igazság,te arrogáns f*sz. :)

Carada 2024.03.26. 13:22:00

@gigabursch:
BKV, MÁV:
Tudnál példát mondani egy-másfél év után kukázott jegyértékesítési rendszerekre?
A MÁV applikációját próbáltam használni, feladtam. Ez nem az a blog, amit ezzel terhelnék, de az ördög, ugye, a részletekben rejlik. Egyáltalán nem felhasználóbarát, a fejlesztések (tákolások…?) ellenére sem.

Itthon maradás:
Azt elfelejtettem mondani, hogy akkor az a beszélgetés nem kimondottan a kivándorlásról, hanem a külföldi munkavállalásról szólt. Ezt egyébként mondanám bz249-nek is: oké, hogy Anglia 10. legnagyobb kisebbsége litván, de ők ott letelepedtek, vagy csak munkát vállaltak? Mert nem mindegy, sem nekik, sem a két országnak.
De! Azt mondod, hogy Te sikeres szabadúszó vállalkozó vagy Magyarországon. Szerintem azt kell(ene) látnod (és belátnod…), hogy a hosszú távú sikered itt és most nem a tehetségeden és a szorgalmadon múlik. Magyarország Holdról is látható jogbizonytalanságában kizárólag az számít, hogy egy nersevik szemet vet-e a Te piaci szegmensedre, illetve egy teljesen más ügyben hozott döntésük mellékhatása nem teszi-e gazdaságtalanná vagy egyenesen lehetetlenné a munkádat. És áltathatod magadat azzal, hogy veled ilyesmi nem fordulhat elő, pedig de. A legszebb az, hogy még akkor is, ha esetleg Te magad vagy az a nersevik. :-)
Szóval, igen, biztosan van még más lehetőség is. Rengeteg mindent meg lehet magyarázni, persze.

Strabag:

Nem ugyanarról beszélünk. Amit Te hozol példának, az nagyjából egyenlő súlyú piaci szereplők között zajlik. Én az eredeti tőkefelhalmozás különösen undorító formájáról beszélek, amikor mindenki tudja, hogy egy vállalhatatlan nímand lett csilliárdos, de valahogy nem történik semmi…

Egyébként egyvalamit egyáltalán nem értek. Te is, és @Ata1981: is: miért mossátok össze a magyargyűlöletet a NER és a fidesz utálatával? Azt értem, hogy egyszerűbb megsértődni molni stílusán, mint tételesen cáfolni a mondanivalóját, de így nem vagytok különbek eltartott kisujjal fanyalgó hívőknél… mert Ti nem anyáztok, arról meg ugye nem tehettek, hogy az általatok védett NER rendszerszinten tolja a mocskot…

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.26. 13:32:22

@Carada: Nem érted? Mert aki nem ner-es, az nem magyar. Kb. ezen a szinten van ma propi is, mint rákosi idején. Hogy aki nem velünk van, akkor az ellenünk. Aki meg nem szereti az ráaggatott címkét, akkor máris húzzák a triokolós ívet... Mert az mindent is validál.

@Ata1981: Nagy szavak attól, aki még 2 perccel ezelőtt a kultúráról hadovált.

Ata1981 2024.03.26. 13:40:07

@Carada: A kérdésedre a választ nem adom meg, mert költői. Azért mossuk össze, mert ha nem a Fideszt, a NER-t Rogánt, fasztudja kit szidalmaztok (lehet is őket amúgy...) akkor épp a saját országotok, népetek ellen beszéltek, egy halmazba téve mindenkit. Legalábbis ez alatt az offtopic alatt még jó megnyilvánulást nem láttam.
Engem pusztán csak ez idegesít, tőlem azt utáltok, akit akartok,csak, hogy mindenhol ebbe kell belefutni, az kriminális. Mondjuk akkor, ha ez igaz, miért nem mentek le Felcsútra rágyújtani a dagadtra a házát, vagy venni egy snipert Lölő ellen?
Én 13 éve az egészségügyben dolgozom, napi szinten ezzel a szociopata, hőbörgő viselkedéssel találkozom, csak azt nem értem, miért kell egy hét tenger blogon is ezt tolni?
És még egy kérdés. Engem és Gigaburschöt miért mosol össze azokkal, akik a NER-t védik? Naphosszat lehetne erről diskurálni, de sajnos dolgoznom kell.
Peace.

Ata1981 2024.03.26. 14:16:55

@molnibalage: Keress egy orvost szerintem, mielőtt fehér kabát lesz a dolog vége,mert egyre szánalmasabb amiket itt összehordasz. :)
De folytasd nyugodtan a sztálini szélsőséges érvelési tempódat ez ilyen NKVD style....
Ki beszélt arról, hogy én jóváhagyok bármilyen lincselést, önbíráskodást? Ki vagyok én? :))) Felvetetttem, mert amilyen beteg vagy lassan ott tartasz a hőbörgésben, de ajánlhatnám a Smith & Wessont is, vagy a szerpentint, ahogy Ford Fairlane. :)
Én innentől csak passzív olvasó leszek.
Már csak Gigaburschöt sajnálom, ha beleáll ezekbe a meddő vitákba.
További szép napot Nagymester! Ülj le DCS-ezni kicsit, megnyugszol. :D

savanyújóska 2024.03.26. 14:18:16

Egyelőre csak kommenteket törlök, de ha kell, nemsokára kommentelőket is.

Eniee 2024.03.26. 14:44:17

@gigabursch: @Pájer_ Csaba: "Miért nem azok, akik szétrothasztják az országot? Ez valahogy sosem merül fel azoknál, akik ilyen elbaszott gyurvsányokként mantrázzák, hogy "mennyé el ha nem tetszik!". Mennyél el te, bazdmeg! Ha a putri tetszik, van még putri hely a világban, aki itt ágál a magyar putri ellen, az előbb tenne ellene, mint bármelyik nagynemzethy hazzaffy"
- teljesen egyetértek veled. Szép ország lehetnénk, még gazdagok is. Mérhetetlen mennyiségü penzt öntött belénk az EU. Mire vittük belöle? Nemsokára majd nemjön több, és saját eröböl kell majd alkotni, akkor mi lesz?

Eniee 2024.03.26. 14:55:32

@gigabursch: " Mondd! Te mit tennél hazád és nemzetek felemelkedéséért?
S leginkább hogyan?"
IGaz nem nekem cimezted a kérdést de én is akarok válaszolni.
Ěn csatlakoznék végre 800 év után egy nyerö szövetséghez - EU + NATO - jé ez meg is van.
Ha már benn vagyok a nyerö szövetségben akkor igyekeznék hasznos tag lenni, és tamogatni ezt a szövetséget.
Kezdjük ezzel.

Ata1981 2024.03.26. 15:27:34

@molnibalage: Én sem, megfizethetetlen a sok add-on, pedig gyönyörű az egész.
Próbáld ki az RC-zést.
Sokkal jobb, mint bármilyen szimulátor, kell hozzá egy nagy szabad tér. :)

valis47 2024.03.26. 15:30:02

@Eniee: De hát csatlakoztunk hozzá 20-25 éve, bár most mi vagyunk a vonakodó szövetséges. Úgy is beszélnek rólunk, ahogy Veesenmayer vagy Goebbels értekezett a magyarokról (Goebbels 1942 márciusában ezt írta naplójába: „Már mindegyikünk alig várja, hogy tiszta vizet öntessünk a magyarokkal szemben a pohárba!”. 1944. április 18-án a következőket jegyezte fel naplójába: „Véget ért Horthy látogatása az Obersalzbergen. Az első napon igen forró hangulatban zajlott. A Führer nem válogatta meg a szavait, és különösen rámutatott Horthynak, hogy mennyire helytelen a politikája") Szerintem van némi pikáns párhuzam, khm.
Persze nem azt mondom, hogy biztosan az volt az okos politika, ahogy a mostaniról sem.
Azért még egy "dézsavű" idézet: 1941. december 12-én reggel a budapesti német, olasz és japán követ jelentkezett Bárdossynál [...] A három követ nagyon határozottan kifejezte, hogy „magasabb politikai érdekek az európai államok szolidaritását kívánják", és hogy nagyon veszélyes lenne Magyarországra nézve, ha pusztán a tengellyel vállalt szolidaritás mellett maradna, miközben a többi állam hadat üzen Amerikának – ahogyan a jelenetet Perjés Gézánál olvashatjuk.

bz249 2024.03.26. 16:03:43

@valis47: tudjuk, hogy biztosan hulye politika volt, merthogy sikeresen elerte, hogy se a nemetek se a szovetsegesek ne bizzanak bennuk. Finnorszag vagy Romania igy legalabb az infrastruktura pusztulasat elkerulte, de meg Olaszorszag is fel tudott mutatni egy utolag igazolhato szovetsegesparti kormanyt.

Carada 2024.03.26. 16:04:17

@Ata1981:
Ajjj... "...akkor épp a saját országotok, népetek ellen beszéltek..." Erről a "saját" dologról molni már elmondta a tutit. De akkor megpróbálom kitalálni a Te álláspontodat: ha már voltunk olyan szerencsések / szerencsétlenek, hogy ide születtünk, akkor az egyetlen elfogadható viselkedés az, ha nem kritizáljuk az ország vezetését? Ettől lennénk jó hazafiak? Mert az, hogy egy halmazba tettünk mindenkit, konkrétan nem igaz. Molninak is a fidesszel és a fideszt hatalomban tartókkal van baja, én pedig a legkevésbé sem általánosítottam sehol. Ami általánosságot olvashattál, az Pájer_Csaba neve alatt találod, és ő azzal kezdte a hozzászólását, hogy "Évekkel ezelőtt találtam ezt a kommentet a hvg-n." Ilyen írásokat egyébként Ady Endrétől is lehetne idézni: tökugyanezeket mondja, csak hiányzik belőlük a dízelautós rész. Ezek szerint Ady Endrét sem tartod magyarnak, ugye?
"miért nem mentek le Felcsútra rágyújtani a dagadtra a házát, vagy venni egy snipert Lölő ellen?" Nna. Itt van az a rész, amire molni a törölt kommentjében megjegyezte, hogy ezek szerint Te támogatod az önbíráskodást, amit aztán vastagon kikértél magadnak. Egyébként mondhatnám válaszként, hogy azért nem, mert szeretnénk törvényes keretek között megoldani a dolgot, de a kérdésfeltevésed és a szövegkörnyezet nekem azt sugallja, hogy szerinted azért, mert gyávák vagyunk.
"Engem és Gigaburschöt miért mosol össze azokkal, akik a NER-t védik?" Öööö... hát mert véditek a NERT? Gigabursch írta jóval feljebb: "Le kéne már arról szokni, hogy leminősítitek azokat, akik nagy mértékben ezt a politikai és államvezetési programot tartják a legjobbnak. " Ööö... ha nem mondom azt, hogy tévednek, akkor azzal nem azt ismerem el, hogy igazuk van, és tényleg ez a legjobb? Jah, hogy nem a legjobb, csak nincs jobb nála? Akkor már jaúvanezígy? Te pedig valahol szintén írtad, hogy vele értesz egyet.

És még egy kérdés. :-) "...ez alatt az offtopic alatt még jó megnyilvánulást nem láttam..." Mi lenne szerinted a jó megnyilvánulás? Segítek; menjünk vissza a kályhához. A bloggazda a jelenlegi magyar miniszterelnök legutóbbi ünnepi beszédéből kiemelt mondatokat, és képekkel illusztrálta, hogy szerinte miért ordas nagy ostobaságok.
Mi lenne a jó megnyilvánulás?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.26. 16:32:33

@Carada:

"Mi lenne a jó megnyilvánulás?"
Az, ami lassan minden húzásukra.
Röhögök és közben a padlóra köpnék.
Az utcán simán megy a köpés.

@Ata1981: At RC-zés még a DCS addonnál is drágább és nem érdekel. Már csak az anyagi része miatt is. Egy RC gépet szét lehet törni, egy szimulátorbelinél meg nyomok egy reloadot és annyi.... XD

A BMS4-gyel sem játszok lényegében 13+ éve. Fejlesztésben szőrmentén részt vettem, meg csináltam hozzá MOD-ot, ami aztán végül elég messzire vezetett.

Pájer_ Csaba 2024.03.26. 16:43:20

@Carada: "Ami általánosságot olvashattál, az Pájer_Csaba neve alatt találod, és ő azzal kezdte a hozzászólását, hogy >>Évekkel ezelőtt találtam ezt a kommentet a hvg-n.<<"

Kíváncsi voltam, hogy bármi az ott leírtakban kivált-e valami olyan reakciót, amiben legalább egyetlen egy dolgot elmondanak, ami miatt pozitívan lehet nyilatkozni a jelenlegi magyar viszonyokról. Nem ez történt, hanem eltartott kisujjas szemforgatás a stílus miatt, plusz könnyes szemű merengés, hogy "szeressük egymást gyerekek, mert a szeretet mindent legyőz - meg különben is magyargyűlölő mocskok vagytok!"

Hát jó.

Magyaroszágon kétféle hozzáállás alakult ki a kritikát megfogalmazókkal szemben: egyrészt van az apolitikusok homokba dugott feje, a "jaj, most ez miért kell?". Kb a Latinovics monológ szerinti "mi kis senkik vagyunk, nem tehetünk semmit, hadjuk had zúgjon el felettünk a történelem vihara". Ezek az emberek látják, érzik a gondokat, de azt gondolják, ha nem foglalkoznak velük, akkor a hatások majd kevésbé érintik őket.

Másrészt vannak a frontharcosok. Ők azok akik beállnak egy világnézet mögé, és felesküdnek valamelyik oldal ELLEN. Minden emberségüket az ÜGY-nek áldozzák, és engesztelhetetlen módon gyűlölik a másik oldalt. Ám van egy valaki, akit még a másik oldali frintharcosnál is gyűlölnek: aki se velük se amazokkal nincs. Róluk szól a mondás: "még a pogány is jobb, mint egy eretnek".

A közös vonás a két csoportban, hogy undorodnak a kritikától. Mert a kritika felforgatja az állóvizet. Tulajdonképpen mind két csoport árulásnak éli meg, támadásnak a világuk megszokott rendje ellen. Az előbbit szembesíti a társadalmi felelősségével, az utóbbit pedig azzal, hogy elembertelenedik. Ezek pedig elviselhetelen dolgok. Erre az alaprétegre rakódnak rá aztán olyan dolgok, mint a pártszimpátia, haza- vagy államszeretet, stb, amik akár nèmi átfedést is létrehozhatnak a két csoport között.

Baromi elkeserítő olvasni, ahogy giga és mások belegabalyodnak a saját érvelésükbe (nem kormánypárti -> kizárolag kormányzati propagandapaneleklel érvel), ellentmondásaikba (magyargyűlölők, menj el innen -> a stílus, a stílus!!!), és tízkörömmel kapaszkodnak bármibe, csak ignorálhassák a kritikát. Ilyenkor jön elő az is, hogy aki a helyzetet, folyamatokst elemzi, az csak "okoskodik", meg "kioktat".

Szeretném kijelenteni: sem most, sem semmikor nem gyűlöltem a magyarokat, a magyarságot. Azzá, amivé viszont lett, amit a világban és a saját polgáraival szemben a magyar állam képvisel, megvetem, azokat akik ezt akár kormanypárti, akár ellenzéki oldalon kiszolgálják pedig szánom.

Kedves Savanyújóska! Engem úgy neveltek, hogy igazságtalanságot eltűrni "se Istentől, se embertől" nem lehet. Ezért vagyok vehemens, sokszor alpári. Ha bármikor úgy érzed, hogy egy kialakult vitás helyzet csak a kitiltásommal oldható meg, kérlek tedd meg. Sajnálom, ha neked és a blogodnak kárt okoztam, nem akarom, hogy olvasókat, esetleg értékes hozzászólókat veszíts miattam. Köszönöm.

Ata1981 2024.03.26. 18:13:47

@molnibalage: OFF
Csak röviden, hogy ne repülőstrollkodjuk szét a hajós blogot.
Megértem, ha nem érdekel. Ám én is azt hittem januárig, hogy ez az egész egy körbe-körbe körözgetős b*ziskodás, de nem az. Sokkal inkább repülővezetés, mint elsőre gondolná az ember. Olcsóbb is manapság,és sokkal nehezebb gépet törni, mint hinnéd,és még sokkal könnyebb javítani is ezt a foamot.
A másik, igen, de kár hogy a Sturmovikban nincs reload,annak idején ezt tényt egy joystickom bánta, szóval az is lehet ráfizetés....:D
* Mi az a BMS4?
ON

Ata1981 2024.03.26. 18:18:50

@Carada: Például lehetne az, hogy bár a mindenkori miniszterelnök/ellenzék/Parlament gyökér, attól még jól érzem magam itthon,az országomban, a Hazámban,állandó háborgás nélkül.
De mindegy, hagyjuk ,baromi fárasztó ez az egész és és meddő.
Inkább elolvasom a Mers-el Kebir pt. 3-at.

Carada 2024.03.26. 22:45:34

@Ata1981:
Olvastad @Pájer_ Csaba: jelenleg utolsó hozzászólását? Barátom, az rólad szól. És béke... :-)
"baromi fárasztó ez az egész és és meddő."
Hidd el, nekem is az. Mármint fárasztó. De ha már került egy ilyen lehetőség, ahol értelmes emberek gyűltek össze, gondoltam, miért ne? Egy próbát megér... ;-)

"Inkább elolvasom a Mers-el Kebir pt. 3-at." Azt én már két nappal ezelőtt megtettem. Ez persze nem minősít sem téged, sem engem, csak egy újabb haszontalan információ, off-off topic, ha úgy tetszik.
"Például lehetne az, hogy bár a mindenkori miniszterelnök/ellenzék/Parlament gyökér, attól még jól érzem magam itthon,az országomban, a Hazámban,állandó háborgás nélkül."
Lefordítom neked az én nyelvemre: "Például lehetne az, hogy bár a házam két sarka süllyed, a tető beázik, a fürdőszobában csőtörés volt, és mindent elleptek a fáraóhangyák, én mégis jól érzem magamat benne?"
Hát tudod, nem. Nem, bazmeg, kurvára nem érzem jól magamat benne. Ciánozni kellene, aztán megcsináltatni a fürdőszobát, és elővenni az ácsot, aki a tetőt készítette.

Carada 2024.03.26. 22:48:55

@Carada:
Ohh... kifelejtettem a kőművest, aki miatt süllyed a ház. De nagylelkű leszek, feltételezem, hogy már elhunyt; az ő elbaszását nekem kell megfizetnem.

Ata1981 2024.03.27. 03:06:21

@Carada: Mint ahogy ugyanannyira Rólad is szól...barátom.
Sajnálom, hogy ennyi bajod van és hogy ennyi cinikusság van benned.
De mindegy is. Szerintem fejezzük ezt be. a legjobbakat.

savanyújóska 2024.03.27. 07:07:07

@Pájer_ Csaba: Felmerült, hogy legalábbis egy időre felfüggesztek pár kommentelőt, de nem rád gondoltam.

savanyújóska 2024.03.27. 07:07:55

Na kérem, azt hiszem volt elég idő mindenkinek itt kiönteni a szívét, szerintem ez most be is fejezhetnénk, mert bár egy ideig érdekes, és kicsit ijesztő volt ez a kommentháború, de már nagyon unom. Ijesztő főleg azért volt, mert az Index törzsolvasói rá se szabadultak erre a posztra, mivel az ott természetesen nem jelent meg. Akik itt kommenteltek, azok a blog rendszeres olvasói közül kerültek ki, akik az átlag netfogyasztónál azért műveltebbek és értelmesebbek, vagy legalábbis én szeretem ezt gondolni. Ehhez képest elég rövid idő alatt eljutottunk a vallásháborúig, meg ami ezzel jár. Felfoghatjuk az egészet a lakosság jelenlegi mentális állapotáról szóló egyfajta szociológiai látleletnek is, ami megint bizonyítja, az értelem, a józan megfontoltság, a tolerancia nyomokban se nagyon van jelen a közéletben, csak vakhitek és rögeszmék kavarognak és ütköznek egymással. Vagyis a helyzet nem súlyos, de teljesen reménytelen.
süti beállítások módosítása